Další požehnané dny v Indii

22.06.2018 23:19

V pondělí (4.6.) jel můj manžel koupit Bibli v maráthštině Vickyho bratranci, který se pár dní předtím spolu se svou manželkou na narozeninové oslavě své dcery znovuzrodil. Zároveň jim pořídil ještě pár malých knížek a ilustrovanou dětskou Bibli pro malou Aarohi. Vše se stihlo před jejich odpoledním odjezdem zpět na venkov. Byli nadšení a jak nám Vicky, který si s nimi pravidelně volá, sdělil, Bibli začali hned číst. Haleluja! 

Večer jsme pozvali na dobré jídlo mladé novomanžele Vinoda a Sunitu. Vickyho dobrý kamarád a soused Vinod se po někalikaměsíčním vystavení se Boží dobrotě a lásce rozhodl (zrovna v den svatého Valentýna :-)) přijmout Ježíše Krista za svého Pána a vydat Mu celý svůj život. Sláva Bohu! Hned poprosil mého manžela o modlitbu za svou budoucí manželku (v jejich kultuře manželku vybírá rodina a přátelé). Modlitba byla vyslyšena, za přibližně měsíc se objevila dívka Sunita a za další měsíc byla svatba... :-) Svatební obřad jsme nestihli (konal se několik dní před naším příjezdem), tak jsme s nimi zašli oslavit jejich manželství do restaurace a předali jim tam pár svatebních darů. Byli naprosto nadšení a moc vděční. 

Opět jsme se setkali v bombajské čtvrti Powai s Pratikem, který již vybral, jaké jídlo a v jaké restauraci by rád ochutnal... :-) Tento mladík (z té nejvyšší indické kasty), nedávno ještě hinduista a vegetarián, nyní velký labužník (především co se týká masa a západních jídel :-)) a student Bible! A jak sám o sobě často říká, je nyní nesmírně fascinován Ježíšem a chce Boha a Jeho plán stále více a více poznávat. Sláva Pánu! 

Jedni naši již několikaletí známí (od našeho prvního pobytu v Indii) nás pozvali k sobě domů na návštěvu a výbornou večeři. Předali jsme si vzájemně dárky, hodně povídali o Božích úžasných věcech a Jeho nekonečné dobrotě a loučili se, protože se v těchto dnech stěhují natrvalo do Austrálie. Plní se jim tak jejich dlouholetý sen a jsou moc šťastní. :-) 

Vše můžete vidět částečně zaznamenané na fotografiích... Také pár momentek z ulice a obchodního domu... Rovněž jsem zachytila naši páteční návštěvu Dharavi... :-) V místnosti, kterou nám Soni dříve půjčoval, v současnosti setkání mít nemůžeme, někdo si ji na dva měsíce pronajal a plnočasově ji využívá. Mohanovi příbuzní se s námi chtěli opět vidět a pozvali nás na kheer (indický dezert podobný rýžové kaši). Měli jsme tak u Mohana doma mini shromáždění, kde můj manžel mluvil o našem úžasném Bohu a za všechny se modlil. Několik lidí, kteří předtím neprojevovali o Ježíše moc zájem, chovali se vůči nám rezervovaně a drželi si odstup, byli tentokrát velmi srdeční a Boží lásce otevření. Haleluja!

               

Knihy v maráthštině pro Vickyho bratrance

   

Bible pro malou Aarohi

Bible v maráthštině, za kterou byl moc vděčný

Jdeme na večeři s těmito novomanželi (trochu nám prší...)

Novomanželé Vinod a Sunita

                 

S Pratikem v bombajské čtvrti Powai

           

Skvělý čas s Pratikem, s Božím Slovem a u dobrého jídla

                  

Naši několikaletí přátelé nás pozvali na rozlučkovou návštěvu (stěhují se natrvalo do Austrálie)

   

Zahrnuli nás dárky...

A výborným jídlem...

    

A jdeme do Dharavi...

                                                                                           

Procházíme Dharavi...

                                                                                                                         

Mohanovi příbuzní

   

Jíme kheer

         

Ve žlutém tričku Mohanův mladší bratr a vpravo jejich nejstarší sestra s manželem a dítětem

                                                 

U Soniho

    

Povinně jsme všichni dostali čokoládovou zmrzlinu :-)