Druhá část současného pobytu v Indii

27.02.2019 23:40

Bůh mocně jednal až do konce manželova nynějšího pobytu v Indii. Haleluja! U Vickyho uspořádali další tři shromáždění... Manžel pokaždé vyučoval mocné Boží Slovo a modlil se za všechny přítomné. Na prvním z nich se znovuzrodila manželka Vinodova bratra. Předtím už několikrát na setkání dorazila, ale nyní byla opravdu připravená vydat svůj život cele Ježíši. Sláva Bohu! Druhé shromáždění bylo zásadní a průlomové především v tom, že se na něm poprvé sjednotili lidé z Vickyho a z Mohanova okolí (z Dharavi). Je úžasné pozorovat Boží jednání, jak Bůh spojuje to, co přirozeně vypadalo nespojitelně. :-) S Mohanem přišli z Dharavi na setkání k Vickymu tři lidé (mezi nimi jedna sestra, za níž jsme se před časem modlili a ona byla uzdravena) a společně si všichni naplno užili vše, co Bůh mluvil a dělal. Ve velmi přátelské atmosféře se tam začaly budovat nové vzájemné vztahy. Haleluja! Vickyho maminka a teta, které jsou na setkání vždy přítomné a jimž nyní Vicky pravidelně čte Bibli, projevily zájem mít svou vlastní Bibli, tak jim je manžel s velkou radostí pořídil a na tomto shromáždění předal. Rovněž zakoupil červené kšiltovky (všechny, co v tom obchodě měli) s velkým nápisem "Bůh je láska". Vicky z nich byl naprosto nadšený a chtěl je pro všechny své kamarády... :-) Na posledním shromáždění se u Vickyho znovuzrodil manžel ženy, která je i s dcerami spasená již delší dobu a mohli jste je všechny tři často vidět na mnoha fotografiích již od našich prvních setkání u Vickyho. To byla veliká radost, že se hlava jejich rodiny znovuzrodila! Sláva Bohu! On je tak dobrý! Mocně jedná v celých rodinách! Haleluja!

Manžel se mnohorkrát sešel s Vickym a jejich hovory o Bohu a Jeho plánu se posunuly dál a do větší hloubky. Vicky je stále hladovější a nadšenější a Bůh tak silně jedná v jeho životě i v životech všech v jeho okolí. Další dvě setkání proběhla i s jeho přáteli a manžel měl poprvé příležitost vyložit celé evangelium mladíkovi Mintu, který se Ježíši postupně otevírá. Haleluja! Manžel opět navštívil Vickyho bratrance Sandipa, v jehož životě a rodině Bůh již učinil mnohé slavné věci (viz minulé příspěvky) a jenž je už od předminulé cesty znovuzrozen. Celá jeho rodina mého manžela velice vřele přivítala a byla moc vděčná za modlitby a za Boží Slovo, které jim předal. 

Jedno odpoledne manžel vyrazil za lidmi na známou zříceninu Sionské pevnosti, jež je od jeho hotelu vzdálena jen pět minut chůze. (Celé okolí jeho hotelu se nazývá Sion.) Narazil tam na skupinu asi patnácti mladých narkomanů, kterým hned kázal evangelium. Tito kluci upadli do drog kvůli zklamání z mrtvého náboženství. Ze strachu z policie se nechtěli moc zdržovat a po chvíli se rozutekli. Věříme, že jim Duch Svatý připomene to, co slyšeli a oni otevřou svá srdce Ježíši, který jako jediný má pro ně život, lásku a vítězství. Mohan dnes na letišti sdílel, že některé z těch narkomanů zná a že mu vyprávěli o setkání s mým manželem... :-)

Mohanovi se blíží narozeniny, tak ho manžel ještě před svým odletem pozval do hodně dobré restaurace, aby je spolu oslavili. Mohan si to opravdu užil a společně strávili skvělý večer. :-)

Včera i dnes přišli Vicky a Mohan za mým manželem do hotelu, aby je ještě vyučoval a společně se modlili. Sláva Bohu!

Právě teď již sedí manžel v letadle a nachází se někde mezi Bombají a Dubají. :-) Odlet byl tentokrát kvůli vyhrocené situaci a konfliktu mezi Indií a Pákistánem trochu napjatější... Zmatek, veliké fronty, vojáci všude, výzva být připraveni utéct do krytu... Díky Bohu za Jeho ochranu a vedení!!! 

Vše opět doplňuji chronologicky řazenými fotografiemi s popisky... :-)

Neděle...

                

Shromáždění u Vickyho

        

Vinodova švagrová se právě znovuzrodila!

              

Osvěžující kokosová voda

    

Vicky chtěl jít opět na Juhu beach, neboť minule se ho tam Bůh skrze hovor s mým manželem mocně dotkl
        
Zřícenina Sionské pevnosti
 
Skupina mladých narkomanů slyšela evangelium
                                 
Oslava Mohanových narozenin
                                   
První shromáždění, kde jsou společně lidé z Vickyho a z Mohanova okolí (Dharavi)
      
Vickyho maminka a teta si moc přály mít svou vlastní Bibli
    
Vickyho švagrová má velkou radost z tohoto dárku
   
A jde se na večeři...
                           
Indická mrkev
               
Sandipův chlapeček už pěkně vyrostl
     
Sandipova rodina
                  
Neděle...
                                            
Pastor stojící uprostřed (má církev na severovýchodě Indie u hranice s Nepálem, asi 500 členů) je pod autoritou pastora Viktora (vpravo), v jehož církvi můj manžel právě sloužil
Shromáždění u Vickyho
  
Gratulace ke znovuzrození
 
Oba manželé jsou nyní spasení
   
S Vickym a Minto v Bandře
        
Malá večeře v McDonald´s :-)
 
Manžel oslavuje mé narozeniny :-)
                                    
Vicky pozval mého manžela a Minto do tradiční indické restaurace na večeři
                       
Na hotelovém pokoji s Mohanem, Vickym, malým občerstvením, ale především s Božím Slovem a modlitbou :-)