Druhý týden

16.11.2018 23:11

Uplynul druhý týden v Indii a já zveřejňuji další příspěvek s aktualitami doplněnými fotkami... :-) 

Vickyho bratranec Sandip, jehož manžel vedl ke spasení během své minulé cesty (viz nedávný příspěvek Manželův poslední týden v Indii), ho spolu s Vickym pozval na návštěvu. Tentokrát do bytu, který se jeho rodině podařilo získat, ale nachází se až za Bombají. Cesta do práce jim odtamtud trvá dlouho, tak ho zatím využívají jen příležitostně a dál žijí ve slumu. Sandip pohnutě vyprávěl, jak modlitba opravdu funguje. :-) Při manželově minulé cestě ho zavolali k jeho mamince, aby se za ní modlil, protože měla zablokovanou páteř, což provázely silné bolesti. Půl hodiny po modlitbě a manželově odjezdu prý všechny bolesti rázem zmizely, ona se mohla znovu hýbat a od té doby je v naprostém pořádku. Sláva Bohu! Všichni byli rádi, že manžel opět dorazil a prosili ho o modlitbu. Sandipův otec se během ní intenzivně chvěl a naplno od Boha přijímal. Potom sdílel, jaký to byl pro něj silný zážitek a že mu vibrovalo celé tělo. Sandip s manželkou požádali o modlitbu za své miminko, které jsme jako novorozené viděli a chovali před půl rokem (viz příspěvek První požehnaný víkend zveřejněný 29.5.). Prý jim neustále pláče a oni nevědí, co s ním je. Po týdnu manželovi po Vickym vzkázali, že jim miminko po modlitbě přestalo plakat a od té doby už vůbec nepláče... Haleluja! 

Dále se v týdnu manžel znovu setkal s Pratikem a potom strávil čas s Vickym a jeho kamarádem Mintem, který o to projevil zájem (již se jednou v minulosti setkali). Znovuzrodit se zatím ještě nechtěl, ale všemu, co mu můj manžel vyprávěl, bedlivě naslouchal. Rovněž manžel pozval na večeři Vickyho s Mohanem. Povídali společně o Božích věcech a strávili skvělý večer.

Manžel opět vyrazil evangelizovat do Bandry. Tentokrát i s Vickym. Již po cestě autobusem sdíleli evangelium s průvodčím, který všemu pozorně naslouchal. Na ulici jim Duch Svatý ukázal, aby zašli za dvěma prodavači, již stáli opodál. Jak jim kázali o Ježíši, tak hned oba vyjádřili touhu poznat Ho víc a vydat Mu svůj život. Manžel se s nimi modlil a oni se na místě znovuzrodili. Díky Bohu! Nemohli jim však dát Bibli (ani v mobilu), protože byli oba negramotní... Na nábřeží pak ještě dobrou zprávu sdíleli s dalšími lidmi. Někteří si ji vyslechli, ale víc poznat nebo přijmout v danou chvíli nechtěli. S jedním mužem si manžel vyměnil kontakt, protože se chce ještě někdy sejít a slyšet o Ježíši víc. Manžel dlouho povídal se vzdělaným mladíkem v klobouku (viz foto). Byl velmi otevřený a rozhodl se okamžitě na místě přijmout Ježíše Krista za svého Pána a Spasitele. Sláva Bohu! Nyní nežije v Bombaji, ale za rok by se měl po studiích vrátit. Chtěl si hned s manželem vyměnit kontakt a určitě zůstat ve spojení. Haleluja! 

        

S Vickym a Sandipem

               

Modlitba za miminko

   

Parkoviště motorek u vlakového nádraží (lidé zaparkují a jedou dál vlakem)

           

Společná večeře s Vickym a Mohanem

     

Setkání s Pratikem

   

Jídlo, které s Pratikem nesnědli, si nechali zabalit a když viděli na ulici tohoto muže, tak mu ho tam nechali...

Vickyho kamarád Minto

                                   

Tento průvodčí v autobuse slyšel evangelium

 

Tito negramotní muži se právě znovuzrodili

             

Tento muž slyšel evangelium

 

Tento mladík je velice otevřený

 

Právě odevzdává Ježíši svůj život

  

Díky Bohu je znovuzrozený!

      

Tento muž se chce s manželem opět sejít a dozvědět se více o Ježíši

Na závěr dne malá večeře