Druhý týden

31.10.2022 20:23

Tak konečně zveřejňuji shrnutí našeho druhého týdne v Bombaji... Každý den jsme vyplnili opravdu efektivně, protože jsem chtěla do svého odjezdu stihnout "úplně všechno" :-) Nejvíce jsme se nadále věnovali Vickymu a Mohanovi... Páteční příběh z Dharavi jsem vám už popsala...

 V neděli jsme kázali v církvi pastora Viktora, kde jsme během minulých cest už několikrát sloužili. Naplno jsme si všichni užili úžasnou a mocnou Boží přítomnost. Lidé s velkým hladem a s vděčností přijímali kázané Slovo a nadšeně reagovali. Mohan tam jel s námi a po shromáždění byl viditelně posílený a povzbuzený - úplně z něj spadly všechny starosti ohledně bydlení, Megany... Celou cestu z církve pouštěl v taxiku anglické chvály a prozpěvoval. :-) Vzali jsme ho na pořádný oběd do skvělé restaurace. Později nám sdělil, že se tam najedl tak, že neměl hlad a nejedl až do středy. :-) 

Jeden den (zatím to kvůli Diwali nešlo víckrát) naplánoval Vicky shromáždění u sebe doma. Přišla jeho teta, s kterou můj manžel sdílel evangelium před asi třemi lety. Nebyla tehdy pro Ježíše vůbec otevřená, ale Bibli si vzala. Od té doby ji četla a teď dorazila připravená odevzdat Ježíši svůj život. Zároveň přijeli další dva Vickyho příbuzní. Dozvěděli se, že jsme tady, tak přicestovali z venkova, aby získali Ježíše. Haleluja! Všichni tři na místě přijali Ježíše Krista za svého Pána a Spasitele a hned začali plánovat, jestli bychom je mohli pokřtít. Modlili jsme se s nimi i za jejich zdravotní problémy a Boží moc se jich silně dotýkala. Hned sdíleli, jaké prožili změny. Sláva Pánu! Na shromáždění se objevil (odskočil si z práce) také Vickyho bratranec Sandip, kterého jsme vedli k Ježíši už před několika lety a od té doby zůstáváme v kontaktu. Říkal, že musíme ještě před mým odjezdem navštívit jeho rodinu (těhotnou manželku, syna a další členy rodiny), i když on tam kvůli práci nebude moci být. Tak jsme vyplnili poslední volný čas a v den mého odletu k jeho rodině zajeli. Moc rádi jsme je všechny opět viděli!

Také jsem před odjezdem musela ještě jednou do Dharavi... Mohan byl smutný, že jsme tam minule kvůli jeho zatčení (viz předminulý příspěvek) nenavštívili jeho rodinu a že to ještě prostě musíme dohnat. Já jsem samozřejmě také moc chtěla všechny vidět. Takže jsme opět procházeli slumem a povídali s lidmi. Seznámila jsem se mimo jiné s mladými děvčaty, která měla zájem o můj Instagram, a tak jsme od té doby v kontaktu... Píšou mi, ať rychle přijedu zpátky. Ano, ano, budu se snažit rychle přijet... :-) Bylo moc fajn opět vidět Mohanovu rodinu - staršího bratra, sestru, sestřenici.... (Jeho mladší bratr kvůli práci doma nebyl.) Když jsme vycházeli z Dharavi, tak jsme narazili na Ganeshe (muže, jehož jsme před lety vedli k Ježíši a který chodil na naše shromáždění v Dharavi). Právě se vracel domů z práce. To bylo radostné, Bohem naplánované shledání! Říkal, že musíme v Dharavi zase udělat shromáždění a vzpomínal, jak to bývalo skvělé. Tak jsme začali shromáždění plánovat, pokud je "naše" místnost k dispozici (zvlášť, když jsme po cestě slumem potkali další lidi, kteří měli zájem se o Ježíši dozvědět víc). Ganesh chtěl, abychom se za něj hned modlili a s pokorou a vděčností okamžitě na místě přijal uzdravení a posílení. Bůh se ho mocně dotkl a on odcházel úplně rozzářený a proměněný. Sláva Bohu!

Nyní už manželovi probíhá třetí týden, o kterém vás budu později samozřejmě informovat. Bůh je tak úžasný! Naplno si vychutnáváme každý krok a každý okamžik Jeho plánu. Dozvěděli jsme se, že ve středu v Indii zatkli a hned ve čtrvtek ze země deportovali (původně jim hrozil soud a vězení) tři Švédy, kteří tam s lidmi mluvili o své víře... Dál věříme v Boží ochranu... Bůh je větší než cokoli a Jeho láska je nezastavitelná a nepřemožitelná. Indie bude zachráněna! Valí se mocná Boží vlna, kterou žádný člověk ani démon nezastaví! Děkujeme za vaše modlitby. Mohan s Vickym vás všechny pozdravují a moc děkují, že se za ně modlíte, hodně to pro ně znamená. Děkujeme!

V církvi pastora Viktora

S pastorem Viktorem a jeho rodinou

Vstup do církve

Oběd s Mohanem

Vicky v indické kurtě

Shromáždění u Vickyho

Naši 3 noví sourozenci

Před naším hotelem

S Vickym a jeho kolegou

Jdeme do Dharavi...

S těmito dívkami jsem si vyměnila Instagram a jsme od té doby v kontaktu

Mohanův starší bratr s rodinou

Mohanova sestřenice a její rodina

Mohanova starší sestra s rodinou

Tito mladí lidé měli zájem slyšet víc o Ježíši

Vycházíme z Dharavi a potkáváme našeho známého Ganeshe

Hned chtěl modlitbu...

Den mého odletu - jdeme navštívit rodinu Sandipa