Manželovy dva poslední týdny v Indii

13.03.2023 12:25

Po našem odletu zůstal manžel v Indii ještě další dva týdny. Dvakrát se povedlo zorganizovat shromáždění u Vickyho, kdy byl uvolněn z práce a další lidé měli čas přijít. Všichni byli Božím slovem a Duchem svatým hodně požehnáni. Lidé z Vickyho sousedství rostou v Pánu a další a další se postupně Boží lásce otevírají. Haleluja! 

1.3. oslavil manžel 35. duchovní narozeniny. Vicky ho ten den překvapil, když se u něj v hotelu objevil s narozeninovým dortem. :-) Během těch dvou týdnů se Vicky často před tím, než šel do práce, nebo po práci u mého manžela v hotelu zastavil a povídali spolu o Božích věcech a modlili se. V den odletu se u něj v hotelu stavil ještě i Pratik, který zrovna úspěšně složil závěrečné zkoušky a ukončil školu. Chtěl se modlit a povídat a už se moc těší, až manžel znovu přijede a budou moci pokračovat... :-)

Několikrát se manžel sešel i s Mohanem, který ho na jeho duchovní narozeniny také překvapil... Přinesl mu dárek - dvě košile, které mu velikostně přesně sedly. Druhý den měl Mohan narozeniny, tak je šli společně oslavit do výborné restaurace. Mohan byl moc vděčný a dojatý! Dál se vyvíjí situace s jeho dívkou Meganou... Nedávno oslavila 18. narozeniny, takže je právně samostatná, ale stále ještě studuje a je tak na rodičích závislá. Její rodina se chce v blízké době odstěhovat do původního bydliště na samý jih Indie (asi dva dny cesty vlakem od Bombaje). Ona chce však zůstat s Mohanem (mají se vzájemně na srdci už asi pět let a chodí spolu přibližně rok), což by znamenalo odtrhnout se od rodiny, vdát se, ukončit školu, jít pracovat atd.... Modlíme se za ně...

Manžel pozval na večeři Vickyho a jeho přátele, s kterými se během minulých cest už sešel víckrát. Bylo skvělé je znovu vidět a pozorovat, jak jsou někteří z nich daleko blíže Ježíši a otevřenější Boží lásce. Rovněž strávil večer s Vickym a jeho dvěma spolupracovníky. Zejména jeho nadřízený byl manželovým svědectvím velice zasažen a během společné večeře získal mnoho odpovědí. Díky Bohu! 

Jeden den vyrazili s Vickym a jeho maminkou navštívit Vickyho strýce s rodinou. Manžel jim tam všem kázal evangelium a modlil se za ně a Duch svatý v té rodině dál působí. Několikrát během těchto dvou týdnů navštívil manžel nábřeží v Bandře a mluvil tam s lidmi o Ježíši Kristu a Jeho nekonečné a bezpodmínečné lásce a Bůh jednal... Při jedné cestě taxikem se dal do řeči s řidičem, který výjimečně uměl dobře anglicky. Řidič byl velice otevřený a chtěl o Ježíši slyšet víc a víc. Když se ho manžel zeptal, jestli by Mu chtěl vydat svůj život a učinit Ho svým Pánem a Zachráncem, tak zastavil auto a řekl, že ano. Modlili se a on se Ježíši cele odevzdal. Až později manžel zjistil, že byl muslim...

Děkujeme Bohu za Jeho plán, za Jeho cestu a Jeho vedení a především za Jeho přítomnost, díky níž se každý úsek této cesty stává neobyčejným a zázračným. On činí každý krok úspěšným a šťastným! S Ním jdeš vždy výš a dál...  A to je ten největší požitek a radost - být ve věcech svého Otce a užívat si Jeho přítomnost! 

Tato obrovská suchá palmová větev spadla z přibližně desetimetrové výšky metr a půl od mého manžela

Občas se někdo v té špinavé vodě koupe

"Ochránci pořádku" kontrolují nábřeží

Shromáždění u Vickyho

Vicky mému manželovi přinesl dort k duchovním narozeninám

Manžel tomuto žebrajícímu chlapci koupil jídlo

I tito mladíci slyšeli evangelium...

Pouliční jídlo

Večeře na oslavu Mohanových narozenin

Náš známý z obchůdku naproti našemu hotelu

Návštěva Vickyho strýce a jeho rodiny

Večeře s Vickym a jeho přáteli z práce

Vicky se svým nadřízeným

Další shromáždění u Vickyho

Skvělý čas s Vickym a jeho přáteli