Několikadenní dobrodružství

10.10.2016 10:42

Opět máme internetové připojení! :-) Jak jsem psala v předchozím příspěvku, minulé pondělí jsme se měli nastěhovat do bytu... Vše bylo domluveno, a tak jsme se odhlásili z hotelu. Během dopoledne měl přijet asistent makléře a vyřídit s námi vše potřebné na úřadech. Nepřijel. Ve 14 hodin jsme už museli opustit pokoje, tak jsme se se sbalenými kufry přesunuli do hotelové recepce a čekali dál. Asistent makléře nám napsal, že přijede, ať počkáme... Čekali jsme do 17 hodin, kdy konečně přijel a sdělil nám, že nastaly komplikace (je třeba více různých úředních potvrzení a navíc majitel bytu je z naléhavých důvodů mimo město) a že vyřízení všech náležitostí zabere více času. Jak jsme později zjistili, celé to běhání po úřadech a cestování po celém městě skutečně vyžaduje hodně času. Nabídl nám, že zatím můžeme zůstat u něj doma, což nás mile překvapilo. Všichni jsme předpokládali, že půjde jen o jednu noc. :-) 

Vzal nás do svého velmi vzdáleného bytu v městě Palava, které se nachází severovýchodně od Bombaje (do rubriky Videa jsem na samý konec přidala krátké video z cesty do tohoto města). Tam náš příjezd už očekávala jeho manželka s dcerou. Mile nás přivítali a pohostili. Nechali nás spát ve své ložnici a v pokoji své dcery (na matracích na zemi, sami se tam teprve nedávno přestěhovali a neměli ještě vše z předchozího bytu dovezené), on si lehl na pohovku v obýváku a jeho manželka s dcerou spaly na dece na zemi. Byli k nám neobyčejně laskaví. Tolik jsme v tom vnímali Boží jednání. Tento člověk se sám vyjádřil, že celá tato událost není jen tak, že jde o spojení, které se nestává často a pro ně je ctí, že se o nás můžou postarat. Vzal nás k sobě do rodiny, i když o nás vůbec nic nevěděl, vůbec nás neznal! Šlo o vzájemnou důvěru, kterou byl on sám překvapen. My zas ne tolik, protože známe svého dobrého a věrného Boha a po celou dobu jsme Mu plně důvěřovali. :-) 

Můj manžel potom spolu s ním strávil celé úterý a celou středu objížděním všech možných úřadů. Jejich byt leží mimo Mumbai, takže cesta do centra města trvala pokaždé více než hodinu, při dopravní špičce i více než dvě. Jezdili rikshou, taxíkem, městským vlakem, na skůtru.... :-) Vše navíc komplikoval silný déšť... V této rodině jsme strávili celkem tři noci... Úžasně se o nás celou dobu starali, i nás pozvali do restaurace na večeři. Vůbec by nás nenapadlo, že strávíme několik dní přímo v bytě asistenta realitního makléře! :-) 

Ve čvrtek už bylo vše vyřízeno a my jsme se tedy měli konečně odstěhovat. Po téměř dvouhodinové cestě ve špičce jsme se dvěma taxíky dopravili k bytu. V polovině cesty začalo silně pršet... Jeden z našich čtyř velkých kufrů byl připevněn na střeše taxíku. Šlo sice o skořepinový kufr, avšak přes zip se dovnitř dostalo opravdu nečekaně hodně špinavé vody. Odnesla to téměř polovina věcí uvnitř, jak jsem po otevření zjistila. Byli jsme však rádi, že jsme už konečně dorazili. Byt ale zel prázdnotou a bylo už po sedmé hodině večer, kdy se v tomto komplexu nesmí stěhovat. :-) Přesto nám nějaký nábytek do bytu přinesli, abychom měli alespoň na čem spát... Byt měl být dle původního slibu již plně zařízen. :-) Bylo nám řečeno, že se nemusíme o nic starat, že makléři sami vše zařídí... Po několika hodinách jsme si už skutečně mohli lehnout. :-) 

V pátek jsme opět celý den čekali... Měli nám přivézt další nábytek, klimatizaci apod. Dorazila pouze klimatizace a během několika hodin byla i nainstalována a zprovozněna. :-) Také jsem už konečně mohla vyprat naše oblečení... :-) V sobotu večer nám zapojili internet. :-) Majitel bytu i asistent makléře jsou oba opravdu velmi milí lidé a snaží se nám se vším pomoci, jak jen můžou. Majitel bytu (bydlí hned v sousedním domě) nám zde sám ochotně provedl již několik oprav. 

Zařizování postupuje sice velmi pomalu, ale jistě. :-) Už máme tedy postele, skříně, pohovku a od soboty i závěsy v několika pokojích (záclony nikoliv). Byt se nachází v přízemí a občas za okny procházejí lidé z okolních domů, jsme pak jako ve výkladní skříni. :-) Věřím, že brzy dorazí i jídelní stůl a psací stoly pro děti, aby se měly kde učit. Některé věci jsme si už stihli pořídit (polštáře, povlečení, nádobí, hrnec, pánev, sušák na prádlo...), ale ještě jich docela hodně zbývá (příbory, konvice, žehlička...). Bůh je absolutně dobrý a stará se o nás! Asistent makléře, s jehož rodinou jsme se během posledních dnů sblížili, nám řekl, že když budeme chtít kdykoli příště přijet, máme dát vědět a on už vše dopředu zařídí. Děkujeme Bohu za to, jak všechno zaopatřil a jak celou tuto cestu vede. Přes všechny komplikace, které se mohou objevit, přes všechna lidská selhání, má Bůh vždycky připravenou cestu! Kdokoli Mu důvěřuje, může po této cestě kráčet. Bez jakékoli stopy strachu, s radostí a s prozpěvováním! Žalm 118 a Žalm 126! :-) 

Poslední večer v hotelové restauraci 
  

Několik hodin čekáme v recepční hale...

I naše dvě extra noci v tomto hotelu jsme získali za původně ještě z Česka domluvenou nízkou cenu (cena průměrného hotelu) 

      

Na cestě do rodiny asistenta realitního makléře
 
Výhled z okna jejich bytu (různé dny)
           
V rodině asistenta realitního makléře
                       
Tady spaly holky
  
Tady spal můj manžel, já a Daník
     
Před jejich domem
   
 Sárinka s nakoupenými věcmi do bytu
Bombajské úřady...
 
Občas ještě hustě prší - pomalu končí období dešťů...
                  
Před odjezdem do našeho bytu manželka asistenta makléře osmažila Sárince na cestu hranolky, protože věděla, jak je má ráda...
Dorazili jsme do našeho bytu...
A šli se hned do obchodního domu najíst
  
Výhled z našeho bytu
        
V nedalekém obchodním centru
 
Tento mladík se s námi toužil vyfotit, tak jsme mu hned předali evangelium
Před naším domem
Přilehlé ulice
              
ROZSVIŤ!