Další požehnané dny

01.11.2017 22:41

V pondělí jsme s manželem vyrazili do slumu v Dharavi, který jsme během našeho minulého společného pobytu v Indii začali navštěvovat pravidelně. Náš hotel je vzdálen pouhých pět minut chůze od místa, kde jsme vždy vystupovali z rikshy a dál pokračovali pěšky. Nacházíme se přímo v "srdci Bombaje", jak se tomuto místu často říká. :-) V Dharavi jsme navštívili našeho přítele Soniho, viděli se opět s jeho rodiči a povídali s nimi a s dalšími lidmi. Domluvili jsme se, že příští týden opět přijdeme... Mohan, který v Dharavi žije a o němž jsem zde již hodně psala, pracuje až do pozdního večera, tak jsme se s ním sešli v noci v obchodním centru. Byl velice rád a moc dojatý, že nás opět vidí! Předali jsme mu pozdravy a dárky z Česka, což ho dojalo ještě více. :-) Chvílemi nebyl schopen ani mluvit... Pozvali jsme ho na dobrou večeři... Svěřil se nám, že několik měsíců nejedl pořádné jídlo, což na něm bylo ostatně už na první pohled znát. Od nedávné smrti své maminky musí ještě více pracovat a ve svých teprve osmnácti letech je velice vytížený, aby se vůbec uživil... Sdílel s námi, jak miluje Ježíše a je pro Něj ochoten čehokoli... Vyjádřil touhu, abychom ho o Bohu ještě více naučili, takže jsme si s ním domluvili další schůzku... :-) Při loučení jsme mu věnovali určitou finanční částu, již se hodně zdráhal přijmout, ale nakonec si peníze s velkou vděčností a pokorou vzal. Byli jsme moc rádi, že jsme pro něj mohli být alespoň trochu požehnáním!

V úterý jsme jeli s Vickym opět do Bandry... Nejprve jsme navštívili oblast u nádraží, kde se nachází slum, v jehož jedné části nedávno vypukl požár, který naprosto zničil 300 několikapatrových slumových domků a okolo 1200 rodin se tudíž ocitlo úplně na ulici... Poté jsme jeli dál k moři, kde jsme mluvili s dalšími lidmi o Ježíši. Někteří z nich se přímo na místě znovuzrodili. Sláva Bohu! Tentokrát bylo třeba, aby Vicky překládal, neboť mnoho z nich téměř vůbec nemluvilo anglicky. Opět jsme si mezi sebou vyměnili kontakty. Nakonec jsme Vickyho pozvali na večeři "all you can eat", kde jsme se všichni opravdu dosyta najedli výborného jídla. :-) Vicky se poprvé v životě učil jíst příborem (většina Indů je od malička zvyklá jíst rukama) a najedl se tak hodně, že jsem nechápala, kam to ještě dává... :-) 

Na fotografiích vidíte různé momentky z ulice, pár snímků z Dharavi, naše setkání a večeři s Mohanem, trosky po požáru ve slumu v Bandře a přilehlý slum, který stále stojí. Také sdílím pár fotek z naší evangelizace v Bandře a z večeře s Vickym. :-) Abyste si vše uměli lépe představit a byli více "v obraze", přikládám snímků trochu více... :-)

                     

U Soniho...

 

Se Sonim

        

Přivítání s Mohanem bylo velmi dojemné

  

Úterý

                 

Trosky po požáru...

                                                                                                                                         

Káže se evangelium...

   

Tito mladíci přijali Ježíše Krista za svého Pána a Spasitele

   

Tito muži pozorně naslouchají evangeliu...

       

Právě se modlili modlitbu spasení

    

Vicky má poprvé v životě v ruce příbor...

                    

Sladkosti...

 

Indická zmrzlina "kulfi"

 

To bude poslední, co sním... :-)