Poprvé v Dharavi

19.10.2016 19:24

Včera můj manžel vyrazil poprvé do Dharavi - největší chudinské čtvrti nejen v Bombaji, ale i v celé Indii. S přibližně jedním milionem obyvatel jde o jeden z největších slumů na světě vůbec. Od našeho bydliště je vzdálen pouhou jednu, případně dvě stanice jízdy městským vlakem, podle toho, do které stanice se necháme rikshou odvézt. :-) Já jsem zůstala s dětmi doma a pokračovali jsme v učivu. Stále nám za ty více než dva týdny, kdy jsme měli nedobrovolnou pauzu, zbývá dost látky, kterou ještě musíme dohnat. Také zatím čekáme na dvě indické telefonní sim karty, jež nám byly slíbeny - s nimi budeme moct nechat děti doma samotné a staneme se tak daleko mobilnějšími... :-) 

V Dharavi se vystoupí ve vlakové stanici jménem Sion. :-) Na fotografiích můžete vidět jak její blízké okolí, tak slumové širší i uzoučké uličky a trochu ze života v této specifické čtvrti. To hlavní, co se včera stalo, bylo znovuzrození několika lidí a spousta zasetého Božího Slova. Více informací naleznete přímo u fotek s tím souvisejících. Díky Bohu, že můžeme být světlem a odpovědí pro ztracené na každém místě! Bůh je tolik miluje a má pro ně tolik dobrého!!!

     

Výrobna nožů z pilových listů :-)

            

Úzké uličky

    

Opravna kol...

  

Holičství :-)

                         

Několik těchto mladých lidí přijalo Ježíše Krista za svého Pána a Spasitele, mladík úplně vlevo (Francis) má velikou touhu dozvědět se o Bohu ještě víc. Můj manžel jim slíbil, že za nimi příští týden opět přijede a bude se jim více věnovat. Hodláme toto místo navštěvovat pravidelně... 

  

Na spodní fotce vidíte majitele (jménem Soni) tohoto místního "fast foodu", který se znovuzrodil (schody nahoru vedou do "hotelového pokoje", který patří k této "hotelové restauraci") 

  

Muž zachycen na této fotografii se svou rodinou prosil mého manžela o modlitbu, aby byl vysvobozen z alkoholismu 
Všichni na této fotografii (a ještě další, kteří se styděli a utekli ze záběru :-)) slyšeli a přijímali evangelium 
 
Také tito mladíci slyšeli dobrou zprávu o Ježíši, s mladým mužem v černém tričku, který se nedávno stal inženýrem a chce si v tomto slumu, v němž bydlí, otevřít obchod, je můj manžel v kontaktu a má s ním domluvenou schůzku