Poslední dny před odletem mým a našich dcer z Indie

12.07.2018 18:03

Poslední dny před odletem z Indie byly celkem nabité. V sobotu Vicky u sebe doma opět zorganizoval shromáždění, jež bylo pro mě s dcerami zároveň rozlučkovým. Manžel vyučoval Boží Slovo a Bůh k lidem mluvil a jednal s nimi. Vidíme, jak sem Boží Slovo přináší svobodu, radost a pokoj a Bůh pozvedá a dramaticky mění životy lidí, kteří bývali ďáblem a okolnostmi tolik trápeni. Bůh je větší a mocnější než všechno! Na setkání dorazil další Vickyho příbuzný z venkova, který kvůli zdravotním obtížím na pár dní navštívil Bombaj. Byl velice otevřený a chtěl hned přijmout Ježíše Krista za svého Pána a Spasitele. Haleluja! Modlili jsme se za něj, zvláště pak za jeho uzdravení. Rovněž jsme se modlili za další přítomné a Duch Svatý se jich mocně dotýkal. Sláva Bohu! 

V neděli ráno jsme vyrazili na sever Bombaje do církve, kam byl manžel pozván sloužit. Spolu s námi jel i Mohan, fotograf Rjesh (původem z Dharavi), o němž jsem se již dříve zmiňovala a jeho sestra (ona a další jejich příbuzní chodí do této církve). Pastoři i celá církev nás velice vřele přivítali. Manžel kázal o Boží dobrotě a moci a povzbuzoval k evangelizaci. Lidé mu na konci shromáždění děkovali a bylo znát, jak jsou Božím Slovem požehnaní. Po mém manželovi ještě krátce sloužil jeden známý indický zpěvák a hudebník, který rovněž vyprávěl úžasná svědectví ze svého života a mocným hlasem zazpíval dvě chvály, při kterých demonstroval a učil lidi, jak správně zpívat a chválit (během jedné si na pomoc přizval i naši Esterku)... Po shromáždění nás pohostili typickým indickým obědem a my jsme tak strávili ještě další chvíle s těmito skvělými lidmi. 

V pondělí (11.6.) jsme oslavili naše 24. výročí svatby. :-) Vicky nás překvapil lahodným čokoládovým dortem, na němž jsme si všichni velice pochutnali. S manželem jsme se rozhodli, že si tento jeden večer rezervujeme jen pro sebe. :-) Nechali jsme tedy holky v hotelu (se zbytkem dortu ;-)) a vyrazili na večeři do jedné velmi dobré restaurace. Moc jsme si vychutnali vynikající jídlo a především užili čas, který jsme strávili jen spolu. :-)

V úterý jsme ještě naposledy spolu s Vickym navštívili Bandru a společně s ním povečeřeli. Ve středu jsme během dne balili a o půlnoci opustili hotel. (Informace ohledně odletu a příletu jsou v předchozích příspěvcích.)

Před Vickyho domem

 

Sobotní shromáždění u Vickyho

      

Modlitba spasení...

                     

S Vickyho maminkou čekáme na taxi

  

V McDonald´s blízko našeho hotelu

   

Neděle v církvi

                             

S pastory této církve

S naším přítelem Rjeshem (fotograf) a jeho sestrou

     

Naše 24. výročí svatby - pondělí 11.6.

   

Dort od Vickyho

     

Jedeme na večeři

Tento řidič taxi si právě za 20 rupií (7 Kč) nechává čistit uši :-)

Život na ulici...

    

Skvělý čas s mým manželem

                       

Přáníčka od našich dětí...

A od mého manžela...

Úterý s Vickym v Bandře

                                  

Sárince nebyl nápis na tričku nic platný... :-)