Spasení lidé v Bandře - People saved in Bandra

15.01.2016 08:11

Tuto středu můj manžel opět vyrazil předávat evangelium do Bandry. Hned na našem vlakovém nádraží v Goregaonu (část Bombaje, kde žijeme), se seznámil s jedním mužem, když dával peníze dvěma žebrajícím dětem. Tento podnikatel, jak viděl mého manžela obdarovávat malé holčičky, k němu přistoupil, oslovil ho a a zaplatil mu jízdenku. Celou cestu do Bandry pak spolu povídali o Ježíši (viz foto z vlaku). Jsme s ním dál v telefonickém kontaktu. 

V Bandře šel můj manžel na obvyklé místo, kde ho lidé mohou najít každou středu. Během kázání evangelia narazil na dva mladíky prodávající na ulici mapy a selfie držáky. Dal se s nimi do řeči a oni se mu po chvíli svěřili, že ten den ještě nic neprodali a od rána nic nejedli. Nechtěli si vzít peníze, tak jim i sobě koupil jídlo. Společně se najedli a poté dlouho mluvili o Ježíši. Jeden z nich sdílel svůj sen mít vlastní "živnost" - bedýnku na pouliční čištění bot. Můj manžel v tu chvíli v srdci jasně věděl, že mu ji má koupit. Prý stojí dva a půl tisíce rupií (asi tisíc českých korun). Nechtěl přijmout peníze a navrhl, zda by mohli pro tuto bednu zajet společně. Tak se vydali do vedlejší čtvrti a zapluli do chudinských ulic, kde navštívili člověka, jenž tuto bedýnku nabízel. Dozvěděli se ale, že ji už prodal. Namísto ní jim však ukázal větší, lepší a samozřejmě dražší (za tři a půl tisíce rupií), která obsahuje více kartáčů. Můj manžel neváhal a mladíkovi ji zakoupil. Ten se úplně rozzářil. Byl nesmírně vděčný a povídal, jak budou jeho maminka a dvě sestry, s kterými žije nedaleko na ulici pod přístřeškem, nadšené. Později prohlásil, že mu můj manžel dal práci, a tím pro něj toho dne začal nový "byznys". Ten na to odpověděl, že toho dne pro něho nezačal nový byznys, ale nový život. 

V místnosti, kde tento "prodej živnosti" probíhal, žijí společně dvě rodiny (asi 15 lidí) - viz další fotografie. Všichni tam od mého manžela slyšeli evangelium a se všemi se modlil modlitbu spasení. Všichni v té místnosti přijali Ježíše Krista za svého Pána! Sláva Bohu! Jsou domluveni na dalším konkrétním dni, kdy můj manžel přijede a bude je vyučovat - prý přijdou i další lidé. Bylo skvělé vidět, jak byla požehnaná rodina, která bednu na čištění bot prodala, tak i rodina, která ji získala. Mladík s novou "živností" byl naprosto nadšený! Můj manžel byl jeho prvním zákazníkem - dokonale mu vykartáčoval sandály. :-) Dostal za to sto rupií, a tak hned mého manžela pozval do restaurace na čaj. :-) 

Téměř vše, včetně okolních ulic a nábřeží, můžete vidět na přiložených fotkách. Díky Bohu za Jeho milost a vedení! To nejlepší, co člověk může na této zemi žít, je být Božím nástrojem, požehnáním a světlem pro tento svět!