Začátek desáté cesty

28.10.2019 23:08

Máme za sebou několik prvních dnů manželovy desáté a mojí páté indické cesty (když počítám i naše první dva téměř půlroční pobyty). Vše vidíte částečně zaznamenané na chronologicky řazených fotografiích. :-) První den jsme se šli přivítat s Vickyho rodinou. Z opravy střechy, na kterou jsme jim větší finanční částkou přispěli, se nakonec vyklubalo přistavěné celé patro :-) Toto horní podlaží, kde jsou dvě místnosti, však nevyužívají oni, ale pronajali ho dvěma rodinám, a tím získali extra měsíční příjem. Vicky s rodiči a další lidé, kteří přišli, byli moc rádi, že nás opět vidí. A my také! Vicky nedávno oslavil 25. narozeniny, tak jsme ho ještě ten den pozvali na opožděnou narozeninovou večeři. :-)

Rovněž jsme se sešli s Pratikem a dlouho povídali o Božích věcech v našem hotelovém pokoji. Potom jsme s ním jeli oslavit jeho 19. narozeniny na večeři do hotelové restaurace, kterou si vybral. :-) Další den jsme se vydali do Dharavi... V místnosti, kde probíhala naše shromáždění, právě bydlí jedna rodina, tak ji zatím nemůžeme používat. Šli jsme navštívit Mohanovu rodinu. Mohan nás ve svém domě, spolu se svým bratrem a jeho manželkou (kteří měli nedávno svatbu - viz minulá cesta), vřele přivítal. V jejich domě také trochu rekonstruovali - nové přístupové schodiště a vnitřní "polopatro" (prostor, jenž vznikl snížením stropu), kde nyní spí novomanželé. V Dharavi jsme potkali ještě pár dalších známých a strávili tam skvělý požehnaný čas. Nakonec jsme ještě zašli s Mohanem na večeři do místního McDonald´s. :-)

V sobotu jsme měli shromáždění u Vickyho. Manželovo velice praktické a mocné kázání nenechalo nikoho stejným. Sláva Bohu! Lidé z Vickyho okolí už o nás ví a pokaždé (čím dál více), když jsme u nich doma, postupně přicházejí a prosí o modlitbu. Díky Bohu! Duch Svatý jedná a nikdo neodolá Jeho lásce a dobrotě! Mnoho lidí zde již přijalo uzdravení či jiné požehnání. Chvála Pánu!

Pratik nás poprosil, zda se za něj dnes (právě v den jeho narozenin) můžeme modlit a promluvit určité věci ohledně jeho následování Ježíše a jeho budoucnosti. Přijel za námi do hotelu a my jsme se za něj moc rádi modlili a povídali s ním. Máme radost, jak se zajímá o Boží Slovo a je stále nadšenější z Ježíše. Haleluja!

 

Nově postavené patro Vickyho domu

U Vickyho

Moru pěkně vyrostl

Vickyho narozeninová večeře

Výzdoba obchodního domu :-)

Povídáme s Pratikem u nás na hotelu

Jdeme s Pratikem oslavit jeho narozeniny

Když si sladíte šaty s restaurací... :-)

A malý kontrast... Jdeme do Dharavi...

Už jsem skoro prodávala ryby...

V Dharavi mají novou silnici - s dvojitou plnou čárou :-) :-)

Mohan nás vítá u sebe doma

U Mohana doma

S Mohanem na večeři v McDonald´s

Shromáždění u Vickyho

Pratik nás dnes poprosil o narozeninovou modlitbu